Kumppanit

Koulujen toiminnan yksi erityispiirre perustuu käytettävän kaluston sopivuuteen ampujalleen sekä tarkoituksenmukaisuuteen eri käyttötilanteissa. Niin haulikkoammunnassa kuin nopeissa kiväärillä tapahtuvissa ajojahtitilanteissa hyvä asesopivuus yhtenä tekijänä mahdollistaa onnistumisen.

Jotta jokainen oppilas saisi koulutuksen aikana parhaan mahdollisen välineistön käyttöönsä, tarjoavat koulun yhteistyökumppanit kalustoa, jota koulupäivässä voi käyttää ja kokeilla. Koulussa on monipuolisesti erilaisia haulikoita, kivääreitä ja tähtäimiä, ja oppilas saa kokeilumahdollisuuksia ennen omaa varustehankintaa. Parasta tietenkin on, jos oppilas tuo mukanaan ja käyttää omaa asettaan, mikäli se on jo hankittu, ja siten voidaan varmistua sen sopivuudesta ja harjoittelu tapahtuu omaan aseeseen tutustuen.

Koulujen tapahtumissa näkyvät tuotemerkit ja koulujen kumppanit ovat:


Riistaklubi Ry – Hyvässä seurassa

”Riistaklubi ry on metsästysseura, joka on perustettu Haulikko- ja Kiväärikoulun kurssin käyneille. Metsästysseuraan pääseminen tai metsästysmahdollisuudet eivät ole aina itsestäänselvyys jokaiselle metsästäjälle innokkuudesta huolimatta.  Riistaklubin tarkoitus onkin madaltaa kynnystä ja helpottaa metsästäjien ja metsästäjäksi haluavien tietä harrastuksen pariin.”

Riistaklubissa on jäseninä, niin koulupäivän käyneitä kuin kouluttajiakin. Hienointa on, että sinulta ei peritä liittymismaksua!

Tästä pääset Riistaklubin omille sivuille – Riistaklubi Ry


3HGR logo

3HGR asehihnat kehitettiin Suomessa yhteistyössä kokeneiden metsästäjien kanssa ja niiden jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu ja testattu. Emme ainoastaan haastaneet perinteisen kantohihnan konseptia – haastoimme myös valmistusmenetelmät. Tuotteidemme jokainen kriittinen komponentti on valmistettu Suomessa omilla työkaluillamme. Missiomme on tarjota korkealaatuisia ja monipuolisia aseenkantohihnoja niille, joille metsästäminen tarkoittaa siirtymistä raviojien ulkopuoliselle alueelle.

3hgr.fi


A. Ahlströmin ruukit tarjoavat Satakunnan Noormarkussa ja Kauttualla hotelli-, ravintola- ja kokouspalveluita upeassa ruukkimiljöössä. Näiden lisäksi on tarjolla korkealaatuisia luontoelämyksiä kuten täyden palvelun kalastuspaketteja, luontoretkiä, kanoottisafareita ja pien- ja suurriistan metsästystä ryhmille.

A. Ahlströmin ja Haulikkokoulun yhteisvoimin on rakennettu simulated game shooting -rata riistakosteikolle kiekonheittimillä toteutettuna. Ampujat saavat aidossa ympäristössä noin sadan kiekon lennon, mitkä jäljittelevät vesilintujen lentoratoja.

www.ahlstrominruukit.fi


Sako

Riihimäen ylpeys, kansainvälisestikin arvostettu asevalmistaja Sako Oy on osa maailman vanhinta asevalmistajaa Berettaa.

Sako Oy tarjoaa koulun käyttöön Sakon ja Tikan kivääreitä, Beretan haulikoita sekä Aimpointin tähtäimiä.

www.sako.fi

Beretta
Tikka
Aimpoint

Oy HW-Company Ltd on vuonna 1989 perustettu tukkukaupan palveluyritys, jonka HW-Hunt yksikkö tuo maahan ja myy kansainvälisesti tunnettuja ja laadukkaita aseita, ammuksia, varusteita, asusteita ja kenkiä metsästykseen ja ampumaurheiluun. Koulujen käytössä ovat HW-Huntin laajasta valikoimasta muun muassa seuraavat tuotemerkit: Sauer, F.A.I.R./Lincoln, Antonio Zoli, Freyr & Devik, GPO, HIKMICRO, Clever Mirage, Fiocchi, Tunet, Promatic ja Pilla.

hw-company.fi

hw-hunt.fi

Promatic

Promatic

Yli 25 vuotta on englantilainen Promatic valmistanut loistavia kiekonheittimiä ja niiden tarvikkeita kaikkiin haulikkolajeihin. Valikoimasta löytyy kalusto niin isoille ampumaurheilukeskuksille kuin pienet heittimet yksityiskäyttöön. Promatic on jo vuosien ajan ollut heitintoimittaja Sporting-lajien arvokisoihin.Luotettavuus ja muunneltavuus ovat seikkoja menestyksen takana. Haulikkokoulun tapahtumissa Etelä-Suomessa pääsee tutustumaan myös Promaticin heittimiin. Siirrettävät sporting-heittimet takaavat sen, että Haulikkokoulu voi kiskoa koko konseptinsa oikeastaan minne vain.”Finest eguipment that you can buy”

Maahantuomme ja myymme ampumaratakäyttöön ja ampumaurheilukeskuksiin soveltuvat heittimet. Voit hankkia meiltä myös pienet heittimet yksityiskäyttöön.

www.promatic.co.uk


Genzo

Genzo on Ruotsissa kehitetty VHF -metsästysradio ja Pohjoismaissa arvostettu moninkertainen testivoittaja.

www.genzo.fi


Hyundai

Hyundai haluaa tarjota kaikille vapauden liikkua. Hyundailla on keskeinen rooli globaalissa mittakaavassa yhteiskunnan siirtymisessä kohti puhdasta liikkumista. Hyundai kehittää jatkuvasti tuotevalikoimaansa autoilla ja palveluilla, jotka auttavat rakentamaan kestävän kehityksen ratkaisuja. 

www.hyundai.fi


Monipuoliset ja helppokäyttöiset Skinbased™-tuotteet on suunniteltu sopimaan kaikille ja kaikkialle. Tuotteiden erilaiset ominaisuudet täydentävä toisiaan parhaalla mahdollisella tavalla ja tarjoavat hauskan hiihtokokemuksen. Oli hiihto- taustasi mikä tahansa, Skinbased™ avaa oven uudenlaiseen hiihtämisen maailmaan. Mallistosta löytyy touring-tyyppisiä XCD-suksia, lyhyitä ja leveitä karvapohjasuksia, suksia lapsille ja nuorille sekä joustavapohjaisiin vaellus-kenkiin sopivia yleissiteitä. Tutustu mallistoomme ja löydä itsellesi sopiva Skinbased™-kokonaisuus talven seikkailuita varten.

www.skinbased.com


Osuma

Metsästäjän erikoisliike Olkkonen on tunnettu sekä KKC-tukkien maahantuojana että Osuma-tuoteperheen kotina. Molemmat tarjoavat mainiot välineet kiväärin räätälöintiin.

Osuma-sarjan kiikarinjalat, vaimentimet ja muut kivääritarvikkeet ovat kotimaista työtä. KKC puolestaan norjalaista muotoilua käytännöllisimmillään.

Sekä tukki että tähtäinten kiinnitysratkaisut ovat ratkaisevia varsinkin silloin kun kiväärin asesopivuutta parannetaan. Säädettävä, ergonominen tukki sekä erilaiset kiikarinjalkaratkaisut varmistavat sen, että kivääri istuu käyttäjälleen kuin paras haulikko.

Kun kaiken tämän saa lisäksi hyvän palvelun avustuksella, ei ole syytä olla sovittamatta kivääriä itselle, omiin käyttötarkoituksiin.

www.osumaproducts.fi

www.olkkonen.fi


Sasta on aina tehnyt erävaatteita tinkimättömällä filosofiallaan. Juuret pidetään syvällä Pohjois-Karjalan korvessa, pää puolestaan innovatiivisuuden pilvessä. Sasta oli ensimmäinen joka toi Optifade-kuvion Euroopan markkinoille, on ainoa Gore-lisenssin haltija Suomessa ja tarjoaa tälläkin hetkellä uudet standardit täyttäviä perinteisestä sarka-kankaasta tehtyjä huipputeknisiä erävaatteita kaikille meille. Jos näissä ei näy Sasta Know-How niin ei missään. Siksipä koulunkin kouluttajat pukee Sasta.

www.sasta.fi


Lahden Silmäasema on erikoistunut optikko Timo Koljosen johdolla ampujien ja metsästäjien näönhallintaan. Silmät ovat ne tärkeimmät työkalut ampumatilanteessa ja niiden toimivuus myös liikkuvaan kohdetta seurattaessa korostuu varsinkin jos näössä on jotakin korjattavaa.

Lahden Silmäasemalla on yhtenä harvoista suomalaisista optikkoliikkeistä käytössään Zeiss iProfiler, jonka avulla pystytään silmän ominaisuuksia mittaamaan huomattavasti tarkemmin kuin perinteisillä laitteilla. Mittapisteitä sillä saadaan jopa 1500 ja silmästä mitattua pupillin aukeamisen lisäksi myös silmän pinnan muoto paremmin kuin muilla laitteilla. Näillä eväillä saadaan metsästäjälle ja ampujalle tilattua lasit jotka vastaavat esimerkiksi hämärässä ominaisuuksiltaan ZEISSin laadukkaiden tähtäinten ominaisuuksia. Enää eivät silmälasit ole ketjun heikoin lenkki.

Lisäksi Koljosen käytössä on ensimmäisenä Suomessa markkinoiden kehittynein silmien yhteistoimintaa mittaava järjestelmä, jonka avulla pystytään tarkemmin määrittelemään minkälaiset linssit tukevat käyttäjänsä stereonäköä.

Näillä eväillä Koljonen on rakentanut jo useammallekin maajoukkue-tason ampujalle näköratkaisut, joilla on ammuttu ennätyksiä ja mestaruuksia. Samat eväät voivat auttaa myös metsästäjiä ja harrasteampujia näköön liittyvissä haasteissa.

Myymälästä löydät myös ampujille tarkoitettuja ampumalaseja mm. PILLAn huippulasit.


Sordin

Sordin valmistaa kuulosuojaimia metsästäjille, rata-ampujille ja ampumakouluttajille. Tuotemerkin tuotteet ovat tarkoitettu kaikille niille, joiden täytyy pystyä kommunikoimaan kuulosuojaimia käytettäessä. 

www.sordin.com

Maahantuoja: Vandernet Oy


Swarovski-logo

Kahles logo

Swarovski Optik on itävaltalainen optiikkavalmistaja, joka kuuluu Keski-Eurooppalaisten tähtäinvalmistajien huippukastiin. Swarovski aloitti Z6-sarjallaan tähtäinmarkkinoilla superzoomien aikakauden ja nyt 6x ja 8x superzoomit ovat arkipäivää kaikilla kärkivalmistajilla.

Swarovskin uusin superzoom on vuonna 2016 julkaistu Z8i-sarja, joka tarjoaa 8x suurennosalueen, huippuunsa viimeistellyn ulkoasun ja häikäisevän hyvän optisen suorituskyvyn.

Kahles GmbH on itävaltalainen perinteikäs optiikkavalmistaja ja sillä on sama omistaja kuin Swarovski-konsernilla. Kahles on kuitenkin hyvin itsenäinen valmistajana ja omistajasta huolimatta se kilpailee tiukasti Swarovskitähtäimien kanssa.


YKI-Veneet valmistaa erä- ja venekanootteja sekä soutu- ja jokiveneitä. Nämä tarjoavat erilaisiin käyttötarkoituksiin vakaita ja turvallisia tapoja liikkua vesillä. Veneet ja kanootit ovat pitkäikäisia ja kestäviä.

Tarina sai alkunsa 1970-luvulla, kun Ylikiimingissä vuonna 1974 Kari Pelkosen isä kävi veneentekokurssin ja jakoi kotona oppinsa pojalleen. 1975 vesillä viihtyvä Kari kehitti ensimmäisen YKI-veneen ja siitä asti veneen muotoilua on kehitetty, jotta siitä on saatu vakaa ja mahdollisimman turvallinen.

https://ykiveneet.fi


Woikoski Feeling tarjoaa elämys-, kokous-, majoitus-, kauneudenhoito ja hyvinvointi- sekä tapahtumapalveluita keskellä kauneinta Suomea! Talvikaudella toimimme tilauspohjaisesti, majoituspalvelut ovat käytössä vuoden ympäri, kesäisin ravintolamme, museomme ja kioskimme palvelevat myös kesävieraita.

Woikoski Feeling on Sinua, ystäviäsi ja vieraitasi varten. Viihdy vieraanamme luonnon lumossa, tunne sen virtaava voima ja nauti palveluistamme! Woikoski Feelingin löydät Nurmaalta Mäntyharjulta. 

www.woikoskifeeling.fi

Jaa