Historia

Metsästys Suomessa

Tuhansien järvien, metsien ja erämaiden Suomessa asuu eränkäynnin juuret syvällä kulttuurissa. Olihan metsästys pitkään osana kansakuntamme elinkeinoja ja jopa elinehto. 

Metsä antaa paikan tuntea luontoyhteys, nauttia vapaudesta ja toteuttaa metsästystä monin eri tavoin. Suomalaiset ovat vapaudessaan ja mahdollisuudessaan toteuttaa metsästystä varsin etuoikeutettuja. 

Metsästäjä kunnioittaa luontoa ja oppii luonnon kiertokulun kokemuksen ja ymmärryksen kautta. Nämä asiakohdat yhdistyvät myös riistalaukaukseen. Eettinen riistalaukaus pyrkii pysäyttämään eläimen matkan kivuttomasti, suunnitellusti ja nopeasti. Tähän tilanteeseen pääsee vain harjoittelun ja kokemuksen kautta. 

Haulikkokoulu & Kiväärikoulun tavoitteena on saattaa sinut ammunnan ja riistalaukauksen osalta oikealle polulle eränkäynnin maailmassa.

Haulikkokoulu & Kiväärikoulu

Haulikkokoulu & Kiväärikoulun historia alkaa noin vuonna 2016, kun nykymuotoiset koulutukset alkoivat Kärkölässä. Jo tätä ennen monet tekijät alkoivat vaikuttamaan koulutuskonseptin syntyyn. Oli havaittu tarve kouluttaa metsästäjiä, niin uusia kuin jo harrastaneita, paremmiksi ampujiksi. Tämä tarve on edelleen vahva, on huomattu miten Suomessa uudet harrastajat sekä niin sanotut kokeneemmat, tarvitsevat apua ammunnassa kehittymisessä. Ammunnan harjoittelu ei välttämättä siirry ”isältä pojalle” kuten ennen, tai vaikka siirtyisikin, usein perheenjäsenten tai kavereiden kesken opettaminen on vaikeaa ja puutteellista, eikä ongelmakohdille tunnu löytyvän ratkaisua. 

Toiminta alkoi haulikkokoulukurssien järjestämisestä ja pian järjestettiin myös kiväärikoulukursseja. Kurssitarjonta laajeni myös maantieteellisesti länteen Porin seudulle, itään Pohjois-Karjalaan Nurmekseen ja pohjoiseen Ouluun. Nykyisin liikkuva kalustomme mahdollistaa koulutuksien järjestämisen asiakasryhmän toivomassa paikassa ja liikumme eri puolille Suomea ampumaradoille järjestämään koulutuksia.

Vuosittain koulutamme satoja metsästäjiä koulupäivissämme ja yksityisopetuksessa. Lisäksi autamme metsästäjiä messuilla ja yhteistyökumppaneidemme kiertueilla asesopivuudessa ja ammunnan perusteissa. Toimintahistoriamme aikana olemme siis kouluttaneet tuhansia metsästäjiä parempien riistalaukauksien pariin.

Päivä alkaa opetusohjelman esittelyllä – vuonna 2016.
Henkilökohtaista opastusta MM-mitalistilta – vuonna 2016.

Kuippanan Elämyspalvelut Oy

Nykyisin toiminnan taustayrityksenä toimii vuonna 2018 perustettu Kuippanan Elämyspalvelut Oy. Sen osakkaina on koulussa toimivia kouluttajia. Nimensä yritys sai suomalaisesta kansantarustosta. Kuippana on vanha suomalainen metsänhenki tai metsänkuningas, jota rukoiltiin pitämään pedot kurissa tai suomaan riistaa. 

Metsästystä intohimoisesti harrastavien osakkaidemme – ja kaikkien kouluttajiemme – intohimona on auttaa suomalaisia metsästäjiä, niin uusia kuin jo pidempään harrastaneita, harrastuksessa ja elämäntavassa eteenpäin.

Koulutuksemme

Haulikkokoulu & Kiväärikoulu tarjoaa metsästäjille, sekä muille asiakkaille, laadukasta, ammattitaitoista, luotettavaa, osaavaa ja kannustavaa koulutusta ammunnassa. Haluamme tarjota metsästäjille ’parempia riistalaukauksia,’ parempia mahdollisuuksia onnistua, vaihtelevissa ja yllättävissä riistatilanteissa, turvallisesti. 

Koulutuksemme antavat eväät omatoimiseen harjoitteluun ja tuemme erilaisten koulutuspalveluiden avulla koko harjoittelun polun kaarella. Koulutuksemme huomioi yksilön niin ryhmäkursseilla kuin yksityisopetuksessa ja tarjoamme koulutukseen osallistuvalle hänen kehitysvaiheensa mukaisia ohjeita. Painopisteemme on metsästäjien koulutuksessa, mutta meillä on myös valmiudet ja kokemusta urheiluampujien valmennuksesta.

Lisäksi tarjoamme metsästäjille tuotteita ja varusteita tukemaan asesopivuutta, ammunnan harjoittelua ja metsästystä aina riistankäsittelyyn saakka.

Tervetuloa koulutuksiimme ja kauppaamme!

Jaa