Turvallisuus

Turvallisesti koulupäivässä – huomioithan seuraavat ohjeet

Huolehdi käsihygieniasta, pese kädet saippualla 20 sekunnin ajan tai käytä käsidesiä

Aivasta hihan yläosaan, mikäli kertakäyttöistä nenäliinaa ei ole saatavilla 

Pidä turvaväliä 1-2 m, kouluttaja voi joutua hetkellisesti olemaan lähempänä

Desinfioi laina-ase, mikäli toinen asiakas ampuu sillä

Käytä maskia ja mahdollisesti käsineitä, huolehdi maskin oikeasta asettelusta kasvoille

Lue lisää tarkempia ohjeita alta

Ampujan kymmenen käskyä

Aloita aina aseen käsittely tarkistamalla, että ase ja lippaat ovat tyhjiä.

Lataa aseesi laukaussarjassa tarvittavalla patruunamäärällä vasta, kun aloitat ammunnan.

Asetta on aina käsiteltävä kuin se olisi ladattu.

Älä koskaan osoita tyhjälläkään aseella ihmistä.

Opettele käsittelemään asettasi huolellisesti ennen ampumaharjoittelun aloittamista.

Huolehdi, että piippu osoittaa aina tauluille/maalialueelle (piippukontrolli).

Pidä sormi liipaisinkaaren ulkopuolella kunnes olet valmis laukaisemaan aseesi.

Tyhjennä ase välittömästi ammunnan päätyttyä.

Huolla aseesi säännöllisesti – varmistu aseesi kunnosta.

Aseet ja päihteet eivät sovi yhteen (nollatoleranssi).

Osallistuminen koulupäivään turvallisesti COVID-19 epidemian aikana

Pyrimme järjestämään osallistujille turvalliset olosuhteet osallistua koulutukseen. Tämä voi tarkoittaa poikkeusjärjestelyjä, kuten teoriaosuuden järjestämistä ulkotiloissa tai muutoin eri paikassa (johon tarvitsee siirtyä autolla) kuin ammuntarastit. Tähän on hyvä varautua ottamalla lisäkerros lämmintä vaatetta mukaan. Vaikka meillä on lainattavaksi suojavarusteita ja aseita, omat kuulosuojaimet ja suojalasit on hyvä tuoda mukana, tai voit ostaa meiltä omaksi niitä. Paikalle saapuessa on jo hyvä olla oikein aseteltu maski kasvojen suojana. Paikalla on käsidesiä, mutta voit ottaa mukaan esimerkiksi taskuun pienen pullon käsidesiä ammuntarasteja varten. Maskin käytöstä ohjeita löydät THL:n sivuilta.

Saatamme joutua perumaan koulutuksen epidemiatilanteen pahentuessa ja viranomaisohjeistuksien noudattamiseksi tai kouluttajan tai kouluttajien ollessa estynyt. Mikäli koulutus jouduttaisiin perumaan, ensisijaisesti ilmoittautuneet siirretään tällöin tuleviin koulupäiviin ja tapauskohtaisesti voidaan antaa lahjakortti myöhempää osallistumista varten. Ilmoittautuneisiin ollaan tässä tapauksessa yhteydessä. 

Ethän osallistu koulupäivään, mikäli tunnet itsesi sairaaksi, sinulla on hengitystieinfektion tai muutoin taudinkuvaan sopivia lieviä oireita tai olet altistunut. Ota meihin tällöin välittömästi yhteyttä ja sovitaan koulupäivän siirrosta. Otathan huomioon myös palveluehtomme, mikäli et pääse osallistumaan tai jätät saapumatta paikalle. Jokainen osallistuu koulutukseen omalla vastuullaan ja harkitsee tartuntariskin omaan ja läheistensä terveydentilaan verraten. 

Turvallisesti koulupäivässä – huomioithan seuraavat ohjeet saapuessasi koulupäivään

Suosittelemme maskin käyttöä jo saapuessasi ja käsien pesua tai käsidesin käyttöä välittömästi saavuttuasi. Käsien pesussa käytetään saippuaa ja käsien tehokkaassa pesussa kuluu 20 sekuntia. Pidättäydymme kättelystä epidemian aikana saapuessasi ja todistusten jaossa. Mikäli et pysty estämään aivastusta eikä saatavilla ole kertakäyttöistä nenäliinaa, aivasta hihan yläosaan, ei käsiin. 

Mahdollisen ruokailun ajaksi maskin voi tietenkin riisua, mutta älä aseta käytettyä maskia pinnoille kuten pöydälle. Ota tarvittaessa uusi maski käyttöön ruokailun jälkeen. 

Pidä turvaväliä vähintään 1-2 metriä muihin osallistujiin sekä kouluttajaan. Tästä mahdollisesti joudutaan joustamaan koulutustilanteessa ja kouluttaja hetkellisesti voi tulla lähemmäs ammuntasuorituksen tai ampuma-asennon tarkistamisen aikana. Mikäli ammut laina-aseella, jota käyttää myös toinen osallistuja, huolehtikaa aseen desinfioinnista käyttökertojen välillä.