Jani Kokkonen

Haulikkokoulu / Karjala

Olen 36 -vuotias Fysioterapeutti Pohjois-Karjalasta. Metsästysharrastuksen olen aloittanut jo pikkupoikana, kulkiessani isän ja isoveljien mukana Karjalan vaaroilla.

Aktiivinen maajoukkue-ura ja kansanväliset kilpailumatkat talvilajissa piti nuoruusvuodet kiireisinä, mutta metsälle kerkesin kyllä. Kokemusta ampumisesta on karttunut vuosien varrella metsässä kulkiessa, mutta ampumaharjoittelusta innostuin vasta myöhemmällä iällä.

Ensimmäiset savikiekot kävin ampumassa radalla vasta kolmekymppisenä. Tässä kuuden vuoden aikana onkin kehitystä tapahtunut huomattavasti, kun on saanut siihen apua oikeilta tahoilta. Kilpaa en ole ampunut kuin leikkimielisissä kyläkisoissa ja kavereita vastaan, mutta ehkäpä jonakin päivänä vaikka vähän isompiakin kisoja?

Ihmisen motoriikka ja kehon toiminnot ovat minulle tuttuja oman kilpailu-uran ja fysioterapeutin opintojen kautta. Ammunnassa yhdistyy kehon liikemallit ja yksilöllinen fysiologia osaksi suoritusta. Voidaankin todeta, että riistalaukaus on koko kehon suoritus, joka toteutetaan lajitaitoa ja hermostollisia ominaisuuksia yksilöllisesti hyödyntäen.

Kehitys on jatkuvaa, kunhan sen eteen on valmis tekemään töitä.

Jaa