Kai Hämäläinen

Haulikkokoulu / Rannikko
Vastuukouluttaja

Ensimmäinen kosketus haulikkoammuntaan oli 13-vuotiaana, kun isän haulikolla ammuin lentävää kanisteria.. Velipoika luonnollisesti toimi enemmän tai vähemmän pakotettuna heittohommissa. Kyseisestä harjoituksesta tuli perinne aina ennen elokuun 20. päivää, sorsastuksen aloitus oli Se Päivä, johon panostin.

Metsällä ollessa muiden huikeat pudotukset piirtyivät nuoren pojan verkkokalvoille. Itse yritin samaa, mutta ainoa mikä oli varmaa, että riistalaukauksia oli paljon, riistaa ei niinkään

Erilaisten vaiheiden jälkeen löysin itseni haulikon kanssa ampumaradalla, kädet täristen, tuleva elokuun 20. päivä mielessä. Haulikkoammunta vei minut kuitenkin mennessään ja aloitin kilpailemisen kansallisten sporting-kisojen lisäksi myös SM-tasolla. Laukaisumäärät nousivat ja riistatilanteiden hallittavuus parani, reppuun astikin riitti riistaa ja eikä niitä laukauksia enää niin mahdottomasti tarvittu tilannetta kohti.

Uteliaisuus onnistuneisiin laukauksiin johtavista syistä ja intohimo haulikkoammunnan filosofian syvempään ymmärtämiseen johdatti minut hakemaan oppia ulkomailta. Olen englantilaisen, moninkertaisen sporting-lajien maailmanmestarin valmennuksessa ja sama uteliaisuus haulikkoammuntaan on edelleen olemassa, ellei jopa kasvanut. Erilaisten ammuntatekniikoiden soveltaminen ja kokonaisuuden hahmottaminen sekä ymmärtäminen motivoivat minua kehittämään itseäni. Urheiluampujauraani jatkan aktiivisena MM-tasolla.

Erilaiset oppimismallit ja lähestymistavat oppimiseen takaavat oppimisen tavoitteen saavuttamisen. Toivon, että koulutuspäivän jälkeen osallistujat ovat saaneet kokonaiskuvan haulikkoammunnan perusteista ja tukea omakohtaiseen harjoittelemiseen kotona sekä radalla.