Ari Turunen

Kiväärikoulu – Suurpeto/Itä-Suomi – “Eränkävijä Turunen”

Ari TurunenAloitin ampumaharrastuksen kuusivuotiaanaa pienoiskiväärillä isän valvovan silmän alla. Siitä asti on riittänyt kipinää sekä ammunnan että metsästyksen parissa.

Ensimmäisen riistalaukauksen ammuin 9-vuotiaana vaatimattomasti hirveen. Geeniperimä ja asuinpaikka vei harrastuksen suurpetojen pariin ja nyt harrastuksesta  on tullut puoliksi ammatti.

Kilpailin nuorena SML:n lajeissa kiväärillä, menestystäkin tuli sm-hopean verran alle 20 vuotiaiden sarjassa. Ymmärsin kuitenkin että perinteinen taulun puhkominen kehittää ampumataitoa metsästystilanteita varten varsin rajoitetusti ja nykyisin oma ampumaharjoittelu on ns” metsästyspraktikaalia” eli ampumaharjoittelussa pyritään luomaan mahdollisimman paljon aitoja metsästystilanteita vastaavia harjoituksia.

Kun metsästetään suurpetoja/suurriistaa kaluston, mielen ja ampumataidon on oltava valmis vastaamaan haastaviin ampumatilanteisiin,. Jopa sellaisiin jossa oma henki/terveys on vaakalaudalla. Näitä taitoja harjoitellaan yhdessä Kiväärikoulun suurpetokurssilla.

Jaa